Workshop effectief communiceren met kinderen

Workshop effectief communiceren met kinderen

Effectief Communiceren volgens de “Gordon Methode”

Een fijne relatie met je (oppas)kinderen gebaseerd op écht contact, verbinding en plezier, dat wil elke (gast)ouder. Toch voel je je als ouder soms gefrustreerd en machteloos door het gedrag van je (oppas)kinderen.

De psycholoog Thomas Gordon ontdekte dat veel ongewenst gedrag van kinderen komt door een onduidelijke communicatie. Volwassenen denken duidelijk te zijn, maar ondertussen heeft het kind een ander beeld van wat de (gast)ouder wil  of dat wat de (gast)ouder bedoelt. We willen graag consequent zijn, maar in de praktijk blijkt dit een onmogelijke opgave. Thomas Gordon ontwikkelde een aantal handvatten voor duidelijke communicatie. Kinderen leren veel door ‘nadoen’. Door begripvol te communiceren naar een kind, leert een kind begripvol te communiceren naar jou!

De Gordon®methode, die wereldwijd beproefd is, is gebaseerd op het eenvoudige principe van begrijpen en begrepen worden.

Tijdens deze workshop vertelt Sigrid Bax over de handvatten en de uitgangspunten van de Thomas Gordon® Methode. De workshop (scholing) voor (gast)ouders van GOB De Spring bestaat uit twee avonden.

De eerste avond krijg je veel informatie over wat de Gordon methode inhoudt en vele verrassende eyeopeners, welke het opvoeden gemakkelijker maken.

De tweede (vervolg) avond wordt het verschil uitgelegd tussen het ‘passief luisteren’ en ‘actief luisteren’ en begrijp je wat de 12 zgn. ‘communicatie-stops’ kunnen doen met het gedrag van het kind. De specifieke vaardigheid ‘actief luisteren’, wordt uitgelegd en geoefend a.d.h.v. van voorbeelden uit de praktijk.

De cursus vind plaats op:
Maandag avond 14 maart
Maandag avond 28 maart

Gastouderbureau Drachten

Daarom kies je voor Gastouderbureau Spring!

Bij Gastouderbureau Spring staat het kind altijd centraal!

Bel mij terug

Stuur een berichtje en we nemen snel contact op.