Gastouder Esther gastouderopvang: Bij Esther!

Plaats: Drachten
Wijk de Drait

Gastouderopvang: Bij Esther!
 
Hallo, ik ben Esther (1978) sinds juli 2000 getrouwd en moeder van een zoon (2003) en een dochter (2005) en we wonen in de wijk de Drait in Drachten.
Ik heb de SPH gedaan en doe nu met veel plezier een cursus Nederlandse Gebarentaal. 
Elke week leer ik weer nieuwe gebaren, ontzettend leuk. Gebarentaal is niet alleen voor dove of slechthorende kinderen (en volwassenen), maar het biedt ook ondersteuning aan bijvoorbeeld kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Ik vind het leuk om te blijven leren.
Ik ben al sinds 2003  met veel plezier gastouder van kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 12 jaar. Vanaf nu (voorjaar 2020) pas ik alleen nog op kinderen van vier jaar en ouder. Ik werk vijf dagen in de week van 7.00 tot 18.00 uur. Dus ik sta elke dag bij de Meander en/of de Voorde. 

Wat doen we zoal? 
Lekker buiten spelen in de achtertuin of in de speeltuintjes. We lezen heel wat boeken en dansen en zingen er flink op los. We maken regelmatig een mooie tekening voor papa of mama. Knutselen is helemaal een feest. We doen ook vaak spelletjes en puzzels. Kikkervisjes zoeken of op insectensafari, en ook altijd weer leuk is een vogelhuisjes speurtocht. We zijn lid van Oerrr. (Natuurmonumenten)
Wandelen met onze hond doen we ook graag. Persoonlijk vind ik een hond een aanvulling op de opvoeding van kinderen. De kinderen leren met dieren omgaan en een hond geeft heel veel liefde en plezier.
 
Ik kies er bewust voor om niet elke dag het huis helemaal vol kinderen te hebben.
Ik wil voor elk kind alle tijd en aandacht hebben en ik wil ook met de kinderen de deur uit kunnen. 
 
Als u meer over mij wilt weten neem dan een kijkje op mijn eigen webpagina www.bij-esther.nl of neem contact op met het gastouderbureau.
Als u vragen heeft mag u mij ook altijd mailen op: gastouderopvangbijesther@gmail.com.
 
Hopelijk tot ziens! 
Groetjes, Esther
 
Een greep uit mijn opleidingen/cursussen:
-SPH
-Coaching bij Autisme
-cursus leer- en gedragsproblemen
-cursus pedagogiek
-cursus ontwikkelingspychopathologie
-eerste hulp aan kinderen
-rouwverwerking bij kinderen 
-pedagogisch component gastouderopvang
-omgaan met vermoedens van kindermishandeling
-mindfulness voor kinderen