Werkwijze en inschrijven

Werkwijze voor gastouders

Inschrijven bij Gastouderbureau Spring kan door middel van een online inschrijving.
Na het ontvangen van het inschrijfformulier zal er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt bij de gastouder thuis plaats.

Het gastouderbureau zal een kopie maken van alle benodigde papieren en zal daarna een aanvraag richting de gemeente doen voor het inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Voordat je een registratienummer ontvangt zal er iemand van de GGD bij jou thuis langskomen om te kijken of je voldoet aan de verplichte voorwaarden. Ook zullen zij jou een aantal vragen stellen over hoe je zult handelen in bepaalde situaties.
Als alles akkoord is ontvang je een LRKP-nummer en kan de opvang van start gaan.

Zonder actieve koppeling mag je 4 maanden geregistreerd staan in het LRKP. Daarna zul je weer uitgeschreven worden. Zodra je beschikt over een LRKP-registratie kunnen wij op zoek gaan naar een geschikt vraagoudergezin.

Wanneer na een kennismaking tussen jou en de vraagouder beide partijen positief zijn, wordt er een afspraak gemaakt voor het tekenen van de contracten. Vanaf dat moment kan de opvang van start gaan. Jaarlijks zal de bemiddelingsmedewerker langkomen om het welbevinden van de opvangkinderen te evalueren.

Daarom kies je voor Gastouderbureau Spring!

Gastouder worden?
Schrijf je in via het onderstaande formulier

Bij Gastouderbureau Spring staat het kind altijd centraal!

Bel mij terug

Stuur een berichtje en we nemen snel contact op.