Tarieven vraagouder

Tarieven

Gastouderbureau Spring hanteert vaste maandelijkse tarieven voor de bemiddeling en begeleiding van uw kinderopvang. Het vaste maandelijkse tarief komt in aanmerking voor vergoeding via de ‘kinderopvangtoeslag’.

Het gastouderbureau hanteert de volgende bureaukosten:

  • 1e kind € 35,-
  • 2e kind € 20,-
  • 3e kind € 7,50
  • 4e en volgende kind gratis.


Daarnaast worden de opvanguren van de gastouder in rekening gebracht.
Het uurtarief voor de gastouder mogen de gastouders zelf bepalen. Een gastouder is zelfstandig en mag hierbij het eigen uurtarief vaststellen, natuurlijk wel rekening houdend met het tarief wat de overheid vergoedt. Het gastouderbureau heeft hierin een adviserende functie. De vergoeding vanuit de overheid ligt voor 2022 op € 6,52 per uur. Dit uurtarief geef je meestal ook op bij de belastingdienst voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag. Het gastouderbureau verstrekt een offerte waarop het daadwerkelijke uurtarief berekend staat inclusief de bureaukosten. De bureaukosten zijn ook op te voeren bij de toeslagen.

Dit is dan ook de maximale vergoeding die de ouders op kunnen geven bij de belastingdienst. In sommige gevallen heeft een vraagouder de beschikking over twee gastouders; hiervoor worden per maand extra kosten in rekening gebracht.

In een enkel geval wordt er gebruik gemaakt van een gastouder aan huis, de zogenoemde thuisopvang. De opvang bij de vraagouder thuis dient te vallen onder de ‘regeling dienstverlening aan huis’. Hiervoor gelden andere regels en tarieven. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact met ons op!

Daarom kies je voor Gastouderbureau Spring!

Snel en makkelijk inschrijven.

Je kind inschrijven bij Gastouderbureau Spring?
Of je inschrijven als gastouder? Wij maken het gemakkelijk.