Gastouder Marijke Haverkamp Carpe Diem

Plaats: Drachten
Wijk de Drait

Beschikbaar: Alle werkdagen van 7.00 tot 18.00 uur en in overleg is er veel mogelijk
Opleiding:     MBO Verpleegkunde, Kinder-EHBO

Hallo, ik Marijke sinds mei 2006 getrouwd en moeder van een dochter (2006) en
twee zonen (2008 & 2013). Wij wonen in de wijk de Drait en onze oudste twee kinderen gaan naar de Meander op school.

Ik heb MBO verpleegkunde gedaan en ga nog een cursus/ opleiding richting pedagogiek doen.
Ik vind het erg leuk om met mijn eigen ontwikkeling bezig te blijven.

Ik heb 12 jaar in de zorg gewerkt, en dit jaar gekozen om als gastouder te gaan starten. Mijn man werkt onregelmatige diensten en zo is het voor ons als gezin zijnde beter te combineren.

Op dit moment vang ik 5 jongens op, op verschillende dagen. Maar wij zou het erg leuk vinden als er meer kindjes bij ons komen spelen. Wij gaan regelmatig naar de kinderboerderij, buiten lekker wandelen of gewoon in de tuin spelen. Ik werk graag met thema’s om op een educatieve maar toch speelse manier kinderen uit te dagen in nieuwe dingen. 

Tot ons gezin horen ook een hond en een poes ik vind huisdieren een goede aanvulling op de opvoeding van kinderen. De kinderen leren met de dieren omgaan en de dieren hebben extra aandacht. Onze hond is niet altijd in huis aanwezig, hij ligt erg graag buiten.

Ik vind dat ik voor elk kind alle tijd en aandacht moet kunnen hebben, dit is ook een reden waarom ik het niet nodig acht alle dagen helemaal vol te zitten.

In de wijk de Drait heb je verschillende scholen en peuterspeelzalen. Deze zijn voor mij allemaal te belopen, waardoor het ook mogelijk is kindjes van en naar de peuter of eventueel school te brengen en halen.

Als je graag meer over mij en mijn opvang zou willen weten neem dan even contact op met GOB Spring.

Groet Marijke Haverkamp
Gastouder opvang Carpe Diem